Преди три години имахме нулева миграция. Обещавам, че австрийците ще

...
 Преди три години имахме нулева миграция. Обещавам, че австрийците ще
Коментари Харесай

Борисов на конгреса на ЕНП: България е помогнала много повече на Украйна от големите и богати държави в Европа

 Преди три години имахме нулева миграция. Обещавам, че австрийците ще бъдат сигурни в нас и апелирам, тъй като нито България, нито Румъния заслужават на мостовете с часове да стоят живи хори и да има големи загуби. Нали всички сме зелени към този момент, това са работещи мотори с денонощия. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов през втория ден от конгреса на Европейската национална партия (ЕНП) в Букурещ.
 
" Винаги сме били едно семейство. Заедно с нашите домакини от Румъния - единствено на 60 км от тази зала е Дунав мост 2, където с километри стои опашка от тирове. И сътрудниците от Австрия за 30-40 минути могат да отидат и да видят каква екологична и антизелена среда съществува там. Защото стотици хора, водачите на тирове, прекарват с денонощия към тях. Това не е 21-и век, не е методът, по който би трябвало да работи Европа. Каквито и избори, и вътрешнополитически проблеми има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение посредством другите ", ба безапелационен Борисов.
 
За следващ път той съобщи безапелационната поддръжка на партията си за претендента за ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. " Тя беше индивидът, който направи извънредно доста. Сега е моментът, би трябвало ни мощен ръководител на Европейска комисия и Екологичен потенциал и тези две стоманени дами могат да се оправят. Ако се представиме добре на евроизборите ще имаме и двете места.
 
" България може да каже, че е помогнала доста повече на Украйна от огромните и богати страни в Европа ", уточни водачът на ГЕРБ.
 
" През последните месеци, след експанзията на Путин в Украйна, въпреки и нерешително държавно управление, само че с доста мощен парламент. България, която разполагаше с стар вид руско въоръжение, защото виждам и Порошенко, и Юлия, и президента Зеленски, и с външния министър Кулеба работихме доста. България може да каже, че е дала и помогнала на Украйна доста повече от огромните и богати страни в Европа. С муниции, тъкмо такива, каквито им трябват, с танкове, с бронетранспортьори, артилерия, с всичко, което българският парламент реши и изпрати за Украйна. И плюсът на това въоръжение е, че то отива непосредствено на фронта, защото украинските бойци и офицери боравят точно с такова ", изясни Борисов.
 
" Мога от името на България да кажа, че при тази кръвопролитна и безусловно гадна война България направи доста повече от доста, доста по-големи страни с повече благоприятни условия ", бе безапелационен някогашният министър председател.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР